keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Yhdentoista tähden illallinen

...joista kahdeksan pääsi paikalle, itse toki mukaan luettuna! Meillä on siis ihana illallisen kokkailu- ja syömistapa kavereiden kanssa! Syksyllä kukin kokkaili vuorollaan illallisen muille tähtösille ja nyt keväällä on uusi kierros hyvässä vauhdissa - yhteinen, hieno, illallinen joka viikko! Illallisille saa kukin emäntä halutessaan keksiä teeman, pukukoodin ja ohjelmaa! On ollut väriä, mustaa ja pippurista, runoja ja suomalaisuutta, "pikaruokaa" jne.

Syksyllä mun illallisilla oli tarjolla:
Naposteltavat: pehmeitä ( :D ) bataatti- ja punajuurilastuja ja jotain siemenleipäsiä.
Alkuruoka: Avokado-raakajätskiä, tomaattisipuli-salaatin kera.
Pääruoka: Mausteinen jauheliha-sörsseli munakoison, porkkanan ja kesäkurpitsan kera.
Jälkiruoka: Mustikkasuklaa-raakajätskiä ja inkamarjakookos-täytteistä raakasuklaata.



Tämän kertaisen illallisen pää- ja jälkiruoka osuuksille otin oikein reseptit uskomattoman hyvästä kirpparilta löytyämästäni kirjasta! Tässä melkein kaikki ohjeet vaikutti kokeilemisen arvoisilta! Useita ohjeita oli kokonaan ilman jauhoja ja kaikki ohjeet oli helposti muokattavissa tarpeen mukaan. :)






Oikealla: Tällainen uunissa "keitetty" suklaakakku, ihan ilman mitään jauhoja, meillä oli pääsiäisenä jälkiruokana! Ohje tulkoon tännekin jonain ihmeellisenä päivänä!


Eilinen pääsiäisestä arkeen paluu -illallinen:


Alkuruoka oli helppo jatke salaattipainotteiselle pääsiäiselle!

 Tässä otteita siskokultain kanssa, töidenteon lomassa, nautituista salaateista!
Ompas vaatimattomat kuvat taas!

Siiiis Alkuruokana salaattia:



Tomaattibasilika-salaatti ja runsas salaattivati :D Hieno "vati" sisälsi ainakin: tammenlehti-salaattia, viinisuolaheinää, mizunaa, herneenversoja, kurkkua, avokadoa, viinirypäleitä, granaattiomenan siemeniä, pinjansiemeniä.





Pääruokana kanaa meksikolaisittain mole-kastikkeessa, polentan kera :D

En tällaista ihan odottanut! :D

Ihan normi marinoimattomia kanankoipia (6 kpl) veden, sipulin ja valkosipulin kanssa kypsytettiin n. 1 tunti.

Kastike oli näin hauska, että ihan suklaatakin sisältää! (siinähän se suklaisen illallisen idea piileekin):

1. Paista 1 sipuli ja chili (unohdin, joten laitoin cayannea) kypsiski pannulla kookos(/oliivi)öljyssä. Lisää 1tl kuminansiemeniä, ½ tl kanelia, 1/4 tl neilikkaa ja suolaa (mausteita laitoin reilummin kuin tässä ohjeessa..).

2. Jauha 40 g manteleita (laitoin pari kourallista) ja 2 rkl seesaminsiemeniä tehosekottimessa/monitoimikoneessa. Lisää paistinpannun sisältö ja sekoita tasaiseksi massaksi.

3. Kun kana on kypsää, laita tarjoiluastiaan. Ota sitten kanalientä 6-7 dl ja lisää mantelisipuli-seokseen ja sekoita tasaiseksi liemeksi.

4. Kaada liemi pannulle ja sekoita joukkoon 15 g tummaa suklaata (väh. 80%) ja hiemen tuoretta korianteria. Lämmitä varovasti, niin että suklaa sulaa.

5. Leikkaa kana tai irrottele luut tai tarjoile koko koivet kastekkeen kanssa! Lisukkeeksi tein ihan vaan huvin vuoksi polentaa, mutta en sitä silti suosittele.. :) Esim. riisi vois olla ihan hyvä, ainakin vähän "normaalimpi".


Jälkiruoka, tämä uskomaton resepti samaisesta suklaa-kirjasta. Koostumus seuraavana päivänä, juuri kuin eräs uskomaton flourless-suklaakakku New Yorkisssa The Chocolate Roomissa. Eli yksi tavoite on taas aivan vahingossa saavutettu! Eli tehdä jonain päivänä samanlaista, kosteaa, täyteläistä, jauhotonta, suklaakakkua. :):):)

Kullekin oma nimikko leivoksensa!

Taivaallinen suklaaherkku:


1. Sulata 200 g suklaata (Laitoin 50%, ettei tuu liian karvasta muiden makuun,pikkasen laitoin myös minttusuklaata joukkoon. Myös pari minttuöljy-tippaa vois tehdä ihmeitä.) ja 100 g suolatonta voita kattilassa.

2. Lisää seokseen 1rkl-1dl kaakaojauhetta (riippuen suklaan tummuudesta), 1 dl (kookospalmu)sokeria, 8rkl (kookos)kermaa, ja neljän kananmunan keltuaiset. Vatkaa sekaisin.

3. Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon vähitellen vielä ½ dl sokeria.

Tarjoiluvalmiina kuta kuinkin :)
4. Kääntele valkuaisvaahto (metalli lusikalla :D) suklaaseokseen.

5. Jaa seos annos vuokiin. Tämä ohje on kaksin kertainen kirjassa olevasta ohjeesta, josta olis pitänyt riittää neljään n.1,5dl annosvuokaan. Minulla tuli 17 pientä (Italian, kartonkista leivosvuokaa, saa kaupasta).

6. Paista 160 asteidessa uunissa 8-10 min, kunnes pintaan muodostuu rapea pinta (Ei muuten ollut rapea!).

7. Tarjoillaan lämpimänä. Mulla oli kastikkeena vielä kookoskermasta ja kookospalmusokerista tehtyä kinuskikastiketta.
 

Olihan se iloista kokkailla! Päivä alkoi tiskauksella, 3:n tunnin mukavalla kauppareissulla, sitte rauhallisella tahdilla kokkaillen, tarjoillen ja syöden loppuilta! Vieraillakin oli jopa ohjelmaa mukana. Omat vaatteetkin "esiteltiin", ja yhdessä niitä pohdittiin :D Koska toiveena oli että vieraat korostaisivat jollain tapaa, esim. pukeutumisellaan persoonaa, harrastusta tai jotain mitä haluaa muiden itsestä tietävän. Itsellä sattui sopivasti päälle paita, jossa lukee Chocolate is good for you, jalkaan rennot housut ja paljaat varpaat! Hiuksiakaan ei oltu harjattu eli oikein "luonnostaan" tuli ihan oikeanlaiset vaatteet paljasjalkailevalle, ruoanlaittoon höröhtäneelle, holtittomalle hottentotille! HIH.

2 kommenttia:

  1. Tämä yks tähti ei päässy illalliselle, mutta näitä taivaallsia suklaaherkkuja sain maistella ja vielä mitä! Nää oli syöty vissiin kuumina ja taivaallisia olivat olleet varmasti näinkin, mut minä maistoin sit kylmänä kuhan olivat jääkaapissa saaneet vähän tiivistyä ja.. ah kyllä meni ihan kiitettävästi kylmiltäänkin! Nää oli parempia ku mitkään muffinssit ikinä - eipä näitä niihin voi verratakkaan muutakuin kooltaan näyltään) ja parempaa ku minkään tryffeleiden sisus- täyttä taivaallista suklaaherkkua! Kiitos heidelin nyt tiedän mistä makuhermoni ovat jääneet paitsi viimeisimpänä 21 vuotena!:( :D - HD

    VastaaPoista
  2. Minä myös sain maistaa kylmänä, ja ah mikä makuelämys!!:)

    VastaaPoista